Střípky z příměstských táborů Jednoho stromu

Lesní MŠ Na dvorečku

Střípky z příměstských táborů Jednoho stromu

Červenec a srpen jsou měsíce, kdy Jeden strom pořádá, příměstské tábory pro děti od 4 do 11 let. Nejinak tomu bylo i letos.

Autor: Aneta Příjemná


V Dolních Černošicích odstartovali prázdniny Indiáni, aby je následně vystřídala výprava do pravěku. Indiáni měli nelehký úkol-najít amulet, díky kterému zachránili osudy všech indiánských kmenů. K získání mapy vedoucí k amuletu museli prokázat, že to zvládnou. Plnili zkoušky zdatnosti, trpělivosti, vytrvalosti a schopnosti lovit. Pospolitost prokazovali péčí o mladší ze společných řad, i důvěrou v úsudek starších, zkušenějších. Snažení dětem znesnadňoval nejen znepřátelený kmen, ale také zuřiví bizoni v okolí vesnice. Nakonec však sám velký Manitou rozhodl, mapu k amuletu vydal a seznámil děti se starou indiánskou moudrostí.

Vzpomínky na naše letní tábory máme nejraději

Od dětí z MŠ Jednoho Stromu

Putování do pravěku přineslo dětem pečení kopřivových placek, výrobu hrníčků oi kolárů z keramické hlíny nebo náramků z kůže. Velkým okamžikem bylo objevení pravěké jeskyně v Srbsku i s jeskynními malbami. A ačkoli by se dalo čekat, že při lovu mamutů se stane nějaký úraz, prošli děti celým týdnem ve zdraví.

V Letech v areálu LMŠ Na dvorečku zaburácely vesmírné rakety na Space journey. Od 10.7. probíhal na Dvorečku English summer camp, tentokrát na téma vesmíru. Na začátku týdne děti plnily jako správní kosmonauti testy zdatnosti, aby se mohli oficiálně stát členy vesmírné posádky. První průzkumné lety vedli k mapování vesmíru s cílem najít domovskou planetu. To se naštěstí podařilo. Nechybělo ani přespání v jurtách nebo pod hvězdami

Po dobytí vesmíru vystřídali na Dvorečku kosmonauty příznivci Robinsona Crusoe.

Stavěli příbytek v lese, pozorovali a poznávali brdské lesy i okolí Berounky. Zkoušeli pracovat s buzolou, zkoumali, co žije v lese i ve vodě, lovili potravu, přespali v hamace pod širákem a užili si spousty legrace.


Galerie obrázků

Odkazy na více fotek


Chcete článek sdílet?