Týden snů (Vlčáci)

Škola

Týden snů

Kratší týden, sluníčko, procvičování gramatických jevů u deskové hry, vyrábění dárků pro maminky a zalévání sebe místo záhonů... I takhle se u Vlčáků máme.

Autor: Vlčáci


S chutí jsme se pustili do dokončování dárků pro maminky. Nejen proto, že v neděli je Den matek, ale také proto, že maminky si zkrátka nějakou tu odměnu určitě zaslouží jenom proto, že prostě JSOU.

Chvílemi to připomínalo boj s gordickým uzlem, chvílemi, že se k dárku omylem přivážeme sami. Bavlnky se všem nakonec podařilo zkrotit a v pátek jsme dokončili i ten poslední dáreček - lapač snů. Naše maminky jsou totiž tak skvělé, že se nám o lepích těžko může zdát,. Proto jsme se rozhodli vyrobit jim něco, u čeho si zase mohou nechat zdát ony.

V závěru týdne jsme se také podívali na zoubek našim záhonům, které od projektového dne trochu pustnou. Vyplít, zalít, protrhat, zasadit a zkrášlit. To byl náš cíl. Nikdo už snad ani neví, jak se to stalo, ale nakonec se nám to vodohospodářství trochu zvrhlo a začali jsme zalívat i sebe. Ono nám to vzhledem k počasí ani moc nevadilo :-) Během našeho zahradniční jsme na motýlím keři objevili 3 housenky kukléřky diviznové, na pohled velmi zajímavé, tak uvidíme, zda se dočkáme i jejich zakuklení.

V českém jazyce jsme na pomoc při procvičování sloves přivzali deskovou hru, což nám výuku trochu zpestřilo a v anglickém jazyce Vlčáci a Veveřáci pracovali ve skupinách na projektu Our Zoo. Vlčáci ve skupinách sehráli příběh dle komiksu. Vyrobili si loutky, s kterými následně sehráli krátké scénky. 

Zkrátka, týden snů.


Chcete článek sdílet?