Ve Stodole zase spolu

Lesní MŠ Na dvorečku

Ve Stodole zase spolu

Ententýky, hory doly,

kamarádi ze Stodoly.

Batůžky si vezmeme,

hop a do lesa jdeme!

Autor: Petra Němcová


Stejný a přece jiný - náš Dvoreček v novém školním roce. Lonští předškoláci už jsou školáci, z prostředníčků jsou teď předškoláci, z malíčků jsou prostředníčci a máme nové kamarády! A je nám, jako bychom se znali všichni odjakživa a jako by od června uteklo sotva pár dní. Tak dobře nám to spolu funguje.

Tento týden se hodně vítáme, objímáme, vyptáváme na léto, na zážitky, na novinky, povídáme si. Zabydlujeme šatnu a jurtičku. Hrajeme si. Volně, vesele, společně.

Seznamujeme se. Je mezi námi několik nových človíčků. Představujeme jim náš stodolový svět, učíme je básničky a rituály, vyberou si svoje značky v šatně a už patří mezi nás. Procházíme společně Dvorečkem a zastavujeme na důležitých místech, ukazujeme si, připomínáme si. Testujeme, jestli kuchyňka dobře kuchyňkuje, pískoviště pískuje, prolézačky prolézají, dílna dílnuje, umyvadlo umývá, kadibudka...ehm... víte co. :-) Všechno funguje jak má.

I náš milý les na nás přes prázdniny počkal. Putujeme na oblíbená místa, potkáváme první houby (podzim se blíží!), testujeme naši obratnost a hbitost při hrách s lanem, malujeme na kamínky, vyřezáváme, sbíráme přírodniny, lozíme po stromech, pozorujeme brouky, drobnosti, maličkosti... Užíváme si sluníčka a tepla.

Pod rukama nám vznikají první výrobky, zkoušíme plstění mokrou technikou. Bude z toho velké společné dílo, které nám bude připomínat, že jsme všichni jedna stodolácká parta. :-)


Chcete článek sdílet?